Puhdistamo Super C-vitamiini, luomu, 50 g
26,20€
L-Glutamiini+C-vitamiini, leadersportsnutrition
19,99€
C-vitamiini Bioflav, 500 g, 90 kapselia, holistic
20,50€
Puhdas+ C-vitamiini kampanjapakkaus, Neworganics
15,90€
Bio-C-Vitamin 120 tablettia, Pharma Nord
13,90€
Pitkävaikutteinen Vida C-vitamiini
11,20€
Näytä ALE-tuotteet
X
Vain alennetut
Valitse tuotemerkki
X
Hankintatukku
Neworganics
Pharma Nord
Puhdistamo
Solgar
Sportlifenutrition
Vida
Vitabalans
Biotechusa
Cederroth
Holistic
Leadersportsnutrition
Self
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Aminopörssi
Apteekkituotteet
Fitnesstukku
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Luontaispörssi
Nu3
Shopping4net
Urheilutuote.fi
Poista kaikki suodattimet

C-vitamiinit

31 tuotetta 8 kaupasta

C-vitamiini toiselta nimeltään askorbiinihappo on ihmiselle elintärkeä vitamiini, jota elimistö ei pysty itse tuottamaan, eikä varastoimaan. C-vitamiini vaikuttaa ravinnosta saatavan raudan imeytymiseen kehossa. Kenties tärkein ominaisuus on kuitenkin se, että c-vitamiini toimii antioksidanttina. Erityisesti kuluttavan liikunnan aikana ja jälkeen olisi hyvä saada tarvittava määrä c-vitamiinia, jolloin immuunijärjestelmä toimii täydellä teholla raskaasta liikuntasuorituksesta huolimatta. C-vitamiini edistää lisäksi psykologisia toimintoja, energia-aineenvaihduntaa, hermoston toimintaa sekä ehkäisee väsymystä ja uupumusta.

C-vitamiini on merkittävässä roolissa elimistölle tärkeän kollageenin muodostumisessa. Kollageeni on proteiini, joka vaikuttaa esimerkiksi kudosten muodostumiseen. Kollageeni on tärkeä nivelten toimivuuden kannalta, koska se on mukana niveltä suojaavan ruston muodostumisessa. C-vitamiinin tarve kasvaa tupakoidessa tai stressitilanteissa. C-vitamiinin puute näkyy kehossa monin tavoin: väsymys, lihaskivut, anoreksia, stressin sietokyvyn aleneminen sekä infektioherkkyyden suureneminen ovat seurausta c-vitamiinin puutteesta.

C-vitamiini ei varastoidu elimistöön, joten sitä on saatava suoraan jokapäiväisestä ravinnosta. C-vitamiinia on runsaasti sitrushedelmissä, marjoissa, paprikassa, vihreistä lehtivihanneksissa ja perunassa. Päivittäisen saannin suosituksena on miehillä ja naisilla 75mg. C-vitamiini säilyy kehossa vain muutaman kuukauden. Kasvisten ja hedelmien vähäinen käyttö johtaa c-vitamiinin puutokseen, jolloin lisäravinteen syöminen on suositeltavaa.

Siirry alkuun