Puhdas+ Caps K2-vitamiini 100 ug
21,50€
K2-Vitamiini, 60 kapselia
17,90€
Solgar K2-vitamiini
42,80€
Valitse tuotemerkki
X
Puhdas+ Caps
Solgar
Hinta
Valitse väri
X
Valitse kauppa
X
Hyvinvoinnin Tavaratalo
Shopping4net
Poista kaikki suodattimet

K-vitamiinit

3 tuotetta 2 kaupasta

K-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini, joka toimii kehossa luuston rakentajana ja veren hyydyttäjänä. K-vitamiini ohjaa kalsiumin verenkierrosta luustoon ja lisäksi se ohjaa proteiineja sitomaan itseensä kalsiumia. Useat kehon proteiinit tarvitsevatkin k-vitamiinia toimiakseen oikein. K-vitamiinit jaotellaan k1-vitamiineihin, jotka vaikuttavat veren hyytymiseen sekä k2-vitamiineihin, jotka aktivoivat luukudoksen proteiineja ja edistävät näin luiden pysymistä normaalina. 

K1-vitamiineja saadaan vihreistä kasviksista, kuten parsakaalista, ruusukaalista, salaatista ja pinaatista. K2-vitamiineja muodostuu jonkin verran suolistossa, mutta lisäksi niitä saadaan munasta, munuaisista, maksasta tai juustosta. K-vitamiini varastoituu kehoon vain pienissä määrin, joten sitä tulisi saada ravinnosta tai ravintolisästä säännöllisesti. Äidinmaito sisältää niukasti k-vitamiinia, joten sitä pistetään vauvoihin synnytyslaitoksella vitamiinin saannin takaamiseksi.

K-vitamiinille ei ole tarkkoja saantisuosituksia, mutta on katsottu, että 45 µg k-vitamiinia vuorokaudessa takaa luuston normaalin toiminnan. Esimerkiksi ripuli ja antibioottikuuri lisäävät k-vitamiinin tarvetta. K-vitamiinille ei ole annettu turvallisen käytön ylärajaa, joten sitä voi huoletta käyttää myös ravintolisänä. K-vitamiinia käytetään osteoporoosin ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä verenohjennuslääkkeiden liiallisen vaikutuksen hoitoon ja verenvuodon hoitoon.  

Siirry alkuun